Ingredientai
Moliūgai
375
g
Ryžiai „Risotto“
325
g
Sausas baltasis vynas
125
ml
Daržovių sultinys
900
ml
Parmezano sūris
100
g
Šalavijai
žiupsnelis
Svogūnai
1
vnt.
Alyvuogių aliejus
3
šaukštai
Česnakai
2
skiltelės
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
žiupsnelis
Parmezano sūris
50
g
Porcijos: 4
Gardus moliūgų apkepas su ryžiais ir parmezano plutele.
Gaminimo eiga
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūną ir česnaką. Pakepinkite 8-10 min, kol suminkštės.
Sudėkite moliūgo kubelius ir ryžius, maišydami minutę pakepinkite. Tada supilkite vyną ir palaukite, kol šis išgaruos. Tada supilkite sultinį.
Pagardinkite druska ir pipirais, uždenkite ir įkiškite į orkaitę. Kepkite 12-15 min, kol išgaruos skystis. Ryžiai turi būti vos vos kietoki, o ne panašūs į košę. Pabarstykite tarkuotu parmezanu bei šalaviju ir dar kelias minutes pakaitinkite.
Patiekite pabarstę tarkuotu parmezanu ir skrudintomis moliūgų sėklomis.
Atsiliepimai