Kada jei ne dabar kepti moliūgų ir mėlynojo sūrio picą. Išraiškingo skonio ji nustebins kiekvieną valgytoją. Moliūgų ir mėlynojo sūrio picą pjaustykite ir valgykite šiek tiek atvėsusią.

Gaminimo eiga

  • Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.

  • Supjaustytus moliūgo gabalėlius apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska, pipirais ir čiobreliais (arba rozmarinu). Išdėliokite moliūgą ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite apie 15–20 minučių, kol jis taps minkštas ir šiek tiek apskrus.

  • Kol moliūgas kepa, pasiruoškite picos tešlą. Apšlakstykite ją alyvuogių aliejumi, kad pagrindas iškeptų traškiai. Ant viršaus išdėliokite tarkuotą mocarelą, tolygiai paskirstykite keptus moliūgų gabalėlius ir plonus raudonojo svogūno griežinėlius.

  • Dabar belieka užbarstyti smulkintą mėlynąjį sūrį, pridėti smulkintų graikinių riešutų.

  • Pašaukite picą į orkaitę ir kepkite apie 10–15 minučių 200 laipsnių temperatūroje, kol tešla taps auksinė ir sūris ištirps bei švelniai apskrus.

  • Iškepusią picą išimkite iš orkaitės ir leiskite jai šiek tiek atvėsti.