Ingredientai

Tešlai:
kvapiojo moliūgo (500g) 1 vnt.
druskos 0.5 a. š.
maltų pipirų mišinio 0.25 a. š.
alyvuogių aliejaus 1 v. š.
kiaušinio 1 vnt.
miltų 250 g
parmezano sūrio 50 g
šviežiai tarkuotų muskatų žiupsnelis
Pesto padažui:
šviežių bazilikų 100 g
česnako skiltelės
smulkintų migdolų 50 g
alyvuogių aliejaus g
tarkuoto parmezano sūrio 50 g
druskos žiupsnelis
maltų juodųjų pipirų žiupsnelis
Pagardinimui:
alyvuogių aliejaus v. š.
tarkuoto parmezano v. š.
Porcijos: 3

Gaminimo eiga

1. Perpjaukite moliūgą pusiau ir pašalinkite sėklas. Apibarstykite jį druska bei pipirais,apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 200 °C temperatūroje maždaug valandą – kol suminkštės. Palaukite, kol moliūgas atvės.

2. Moliūgą nulupkite ir minkštimą sutrinkite šakute. Supilkite moliūgo tyrę į dubenį, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, tarkuotą sūrį, įberkite malto muskato. Visus ingredientus gerai išmaišykite ir išminkykite tešlą.

3. Tešlą suformuokite į virvelę ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Jei norite, kiekvieno paviršių įspauskite šakute, suformuodami vageles.

4. Išvirkite gnocchi pasūdytame vandenyje.

5. Pesto padažą sugrūskite grūstuvėje palaipsniui pridėdami po vieną ingredientą. Pradėkite nuo migdolų, tuomet pridėkite bazilikus, česnakus, galiausiai – alyvuogių aliejų. Padažas turėtų gautis kreminės konsistencijos. Į jį įmaišykite tarkuotą sūrį ir pagardinkite prieskoniais.

6. Virtus gnocchi patiekite su naminiu pesto padažu, apibarstykite sūriu, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir skanaukite.

Receptu dalijasi IKI.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai