Ingredientai

Manų kruopos 4 šaukštai
Pienas stiklinė
Cukrus 6 šaukštai
Sviestas 3 šaukštai
Razinos šaukštas
Druska žiupsnelis
Cinamonas žiupsnelis
Kakava žiupsnelis
Tai labai senas receptas, kurį gavau iš savo mamos, o mama - iš savo mamos (mano močiutės). Esu išbandžiusi keletą varškės apkepo variantų, bet skanesnio nei šis apkepas neteko valgyti. Apkepas labai purus, kvapnus ir skanus.

Gaminimo eiga

Varškė sudedama į dubenį, o manai pamerkiami į pieną pusvalandžiui, kad išbrinktų. Nuo kiaušinių baltymų atskiriami tryniai ir sumaišius su cukrumi sudedami į dubenį su varške. Kartu sudedamas ir minkštas kambario temperatūros sviestas. Gerai išmaišoma.

Į tešlą sudedamos razinos (prieš tai jas galima nuplikyti karštu vandeniu), manų kruopos (su pieno likučiu), truputis druskos.

Baltymai išplakami iki standžių putų ir atsargiai įmaišomi į tešlą. Kepimo formos kraštus reikia patepti sviestu ir pabarstyti džiūvėsiais.

Masę supilti į kepimo formą, viršų galima pabarstyti cinamonu ar kakava. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai