Ingredientai
Gaminimo eiga
Mieles ištrinkite su cukrumi ir keliais šaukštais šilto vandens.
Dideliame dubenyje sumaišykite 1-1,2 puodelio miltų su druska. Supilkite išsileidusias mieles ir likusį vandenį bei 2 šaukštus sviesto. Išmaišykite, kad gautumėte vientisą tešlą. Pabaigoje suberkite tarkuotą sūrį ir likusius miltus, kad gautumėte minkštą minkomą tešlą.
Tešlą pasidėkite ant miltais pabarstyto paviršiaus ir intensyviai minkykite 5 minutes, kad atsirastų oro burbuliukų. Uždenkite švariu audiniu ir pastatykite šiltai pusvalandžiui.
kai tešla truputį pakils, ją perminkykite ir padalinkite į 13 gabaliukų. Suvoliokite kiekvieną į gražų kamuoliuką ir dėkite ratu į apvalią riebalais išteptą kepimo formą. Uždenkite ją rankšluosčiu ir vėl padėkite pusvalandžiui šiltai, kad pakiltų.
Kai tešla pakils dvigubai, ištepkite viršų plaktu kiaušiniu ir kiškite pyragą į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę. Kepkite apie 15-20 minučių arba kol švelniai paruduos.
Atsiliepimai