Ingredientai
Gaminimo eiga
Viena tokia nepraslydo ir pro mūsų akis – mat jau seniau minėtam Meksikos vakarėliui reikėjo užkandžių ir mislijom, kaip juos pateikti, kad būtų labai patogu valgyti. Pagalbėjo internetas ir rasta mintis užkliuvo taip, kad jau artimiausią dieną prasitestavome, ar mums pavyks taip padaryti. Pavyko kuo puikiausiai ir tai tikrai nereikalauja specialių įgūdžių.
Viskas, ko prireiks – tai keksiukų formelės ir patys paprasčiausi tortilijų blynai, o jau įdaras yra tik jūsų fantazijos reikalas. Mes pasiūlysime kelis savo, galbūt jums patiks.
Taigi norime pasidalinti ir su jumis kaip paprastą tortilijų blyną paversti “keksiuku” ir taip pradžiuginti save ir kitus.
Visa esmė šių mini tortilijų užkandžių yra tortilijų krepšelių paruošimas ir norimu įdaru užpildymas. Tad iš tortilijų blynų išpjauname vienodo dydžio apskritimus, mes naudojome puodelį kaip matą krepšeliui. Su peiliu išpjauname aplink puodelį ir gauname apie 7-8 cm skresmens skrituliukius (iš standartinio blyno gaunasi 3 skrituliukai). Tortilijų skrituliukus sudedame į keksiukų kepimo skardą, viduryje įspaudžiame duobutę ir suformuojam krepšelius.
Tada ruošiame norimus įdarus. Vegatarinį ruošėme iš svogūnų, česnakų, paprikos, pomidorų ir pievagrybių. Visus ingridientus susmulkiname, apkepame aliejuje, kol tampa visai minkšti, pagardiname druska, prieskoninėmis žolelėmis ir pripildome jau paruoštus krepšelius.
Meksikietišką mėsos įdarą ruošėme iš jautienos naminių dešrelių (išspaudus iš dešrelių įdarą), čili pipiro, morkų, svogūnų, česnako, paprikos, gardinom saldžiosios paprikos, rūkytos paprikos milteliais. Ingridientų kiekius siūlome pasirinkti pagal savo skonį.