Ingredientai
MANTINGA sluoksniuotos mielinės tešlos
1 pakelis
Cukraus
2 šaukštas
Cinamono
1 šaukštelis
Citrinų sultys
2 šaukštas
Cukraus pudra
1 šaukštelis
Daugeliui patiekalų naudoju bemielę sluoksniuotą tešlą ir tik visai neseniai atkreipiau dėmesį į tokią pačią šaldytą mielinę. Pirmiausiai išbandžiau obuolių įdarą ir dabar manau, kad šaldiklyje šalia bemielės visada bus ir mielinės tešlos. Labai gardus, drėgnas, rudeniu kvepiantis pyragas. Karštas buvo ypatingai skanus, o šalto nespėjome paragauti
Gaminimo eiga
1 pakelį šaldytos mielinės tešlos (lapeliais) palieku kambario temperatūroje, kad atšiltų. Tuo metu nulupu, išsėklinu ir plonais griežinėliais supjaustau 6-8 obuolius. Juos permaišau su 2 šaukštais cukraus, 1 šaukšteliu cinamono ir 2 šaukštais citrinos sulčių.
Tešlos lapelius iškloju kepimo formoje taip, kad kraštai kabėtų, suberiu obuolius, tešla užkloju įdarą ir pyragą nešu į iki 180 C įkaitintą orkaitę. Kepu apie 40 min.
Iškepusį pyragą gausiai pabarstau cukraus pudra.
Galima valgyti su karštais gėrimais/pienu/ledais/uogiene.