Ingredientai

Cukrus 2 šaukštai
Cinamonas 1 šaukštelis
Citrinų sultys 2 šaukštai
Cukraus pudra 1 šaukštelis
Daugeliui patiekalų naudoju bemielę sluoksniuotą tešlą ir tik visai neseniai atkreipiau dėmesį į tokią pačią šaldytą mielinę. Pirmiausiai išbandžiau obuolių įdarą ir dabar manau, kad šaldiklyje šalia bemielės visada bus ir mielinės tešlos. Labai gardus, drėgnas, rudeniu kvepiantis pyragas. Karštas buvo ypatingai skanus, o šalto nespėjome paragauti

Gaminimo eiga

1 pakelį šaldytos mielinės tešlos (lapeliais) palieku kambario temperatūroje, kad atšiltų. Tuo metu nulupu, išsėklinu ir plonais griežinėliais supjaustau 6-8 obuolius. Juos permaišau su 2 šaukštais cukraus, 1 šaukšteliu cinamono ir 2 šaukštais citrinos sulčių.

Tešlos lapelius iškloju kepimo formoje taip, kad kraštai kabėtų, suberiu obuolius, tešla užkloju įdarą ir pyragą nešu į iki 180 C įkaitintą orkaitę. Kepu apie 40 min.

Iškepusį pyragą gausiai pabarstau cukraus pudra.

Galima valgyti su karštais gėrimais/pienu/ledais/uogiene.

Kūmutės virtuvė

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai