Ingredientai

Pienas 120 ml
Kiaušinių tryniai 2 vnt.
Druska žiupsnelis
Kiaušinio plakinys aptepti
Įdarui:
Aguonos 150 g
Kiaušinių baltymai 2 vnt.
Cukrus 100 g
Porcijos: 8

Gaminimo eiga

1. Iš vakaro aguonas užpilkite verdančiu vandeniu, palikite išbrinkti ir nuvarvinkite bei nusausinkite.

2. Miltus persijokite ir sumaišykite su džiovintomis mielėmis. Pieną pašildykite iki kūno temperatūros. Kiaušinio trynius atskirkite nuo baltymų ir sumaišykite su pienu. Kiaušinių baltymus atidėkite įdarui.

3. Ant miltų supilkite cukrų, pieną su kiaušinių tryniais ir išminkykite tešlą. Kai ši bus vientisa, iš lėto pilkite sviestą ir gerai įminkykite į tešlą. Uždenkite ją švariu rankšluostėliu, palikite valandai šiltai.

4. Aguonas susmulkinkite, kol jos sudrėks. Riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje, trindami pirštais pašalinkite jų odeles, susmulkinkite virtuviniu smulkintuvu. Razinas nuplikykite verdančiu vandeniu, nuplaukite, nusausinkite, sumaišykite su trintomis aguonomis, riešutais bei cukrumi. Vieną kiaušinio baltymą išplakite ir sumaišykite su paruoštu aguonų mišiniu.

5. Ant miltais pabarstyto kepimo popieriaus iškočiokite iškilusią tešlą. Suformuokite pailgą pusės centimetro storio stačiakampį. Tešlą patepkite likusiu kiaušinio baltymu, ant jo vienodai paskleiskite aguonų ir riešutų įdarą palikdami po kelis centimetrus nuo tešlos kraštų.

6. Tešlą suvyniokite į ilgą vyniotinį, kraštus patepkite baltymu ir prispauskite prie tešlos, o galus patepkite ir užlenkite, kad įdaras neišbėgtų. Paruoštą vyniotinį susukite į riestę, o jo galą prispauskite prie vyniotinio dugno. Palikite pusvalandžiui šiltai, kad iškiltų. Riestės viršų aptepkite kiaušinio plakiniu, apibarstykite aguonomis. Paruoštą pyragą kartu su kepimo popieriumi dėkite į apvalią torto kepimo formą, kad kepdamas neprarastų formos.

7. Kepkite iki 170 C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.

Skanaus!
www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai