Ingredientai
Varškės sūris
400 g
Miltų
2 stiklinė
Grietinės
2 šaukštas
Sviestas
120 g
Cukraus
3 šaukštas
Mielės
30 g
Kiaušiniai
4 vnt.
Vanilinio cukraus
1 pakelis
Pienas
3 šaukštas
Mėgstamo džemo
4 šaukštas
Aliejaus
500 ml
Cukraus pudra
2 šaukštas
Porcijos: 8
Gaminimo eiga
Mieles ištrinkite su šiltu pienu ir 1 šaukštu cukraus. Kai cukrus ištirps, sumaišykite su 3 šaukštais miltų ir palikite, kad pakiltų.
Varškės sūrį sutarkuokite. Kiaušinius išplakite su vaniliniu cukrumi, likusiais 2 šaukštais cukraus ir druska. Sukrėskite grietinę, supilkite ištirpintą ir atvėsintą sviestą, sūrį ir išmaišykite. Supilkite pakilusias mieles, suberkite miltus ir užmaišykite tešlą.
Iš tešlos formuokite rutuliukus, į vidų dėkite truputį džemo ir virkite gerai įkaitintame aliejuje. Kad aliejus nesispjaudytų, įmeskite nuluptos žalios bulvės gabaliuką. Spurgas pavartydami virkite, kol gražiai pagels. Išvirusias dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius ir apibarstykite cukraus pudra.
Skaniausios karštos.