Ingredientai
Miltų
2 stiklinė
Varškės sūris
400 g
Sviestas
120 g
Mielės
30 g
Grietinės
2 šaukštas
Kiaušiniai
4 vnt.
Pienas
3 šaukštas
Vanilinio cukraus
1 pakelis
Druskos ir pipirų pagal skonį
1 žiupsnelis
Porcijos: 10
Gaminimo eiga
Mieles sumaišykite su 3 šaukštais pieno bei 3 šaukštais miltų ir palikite, kad pakiltų.
Varškės sūrį sutarkuokite. Kiaušinius suplakite su vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos. Įmaišykite grietinę, sudėkite dalį su sviestu suminkytų miltų, tarkuotą sūrį, pakilusias mieles, suberkite likusius miltus. Suminkykite tešlą, suformuokite rutuliukus ir dėkite juos į įkaitintą aliejų. Kepkite, kol gražiai pagels.
Iškepusias spurgas pabarstykite cukraus pudra.