Ingredientai
Miltai
2
stiklinės
Varškės sūris
400
g
Sviestas
120
g
Mielės
30
g
Grietinė
2
šaukštai
Kiaušiniai
4
vnt.
Pienas
3
šaukštai
Vanilinis cukrus
1
pakelis
Druska
1
žiupsnelis
Cukraus pudra
pagal skonį
Porcijos: 10
Gaminimo eiga
Mieles sumaišykite su 3 šaukštais pieno bei 3 šaukštais miltų ir palikite, kad pakiltų.
Varškės sūrį sutarkuokite. Kiaušinius suplakite su vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos. Įmaišykite grietinę, sudėkite dalį su sviestu suminkytų miltų, tarkuotą sūrį, pakilusias mieles, suberkite likusius miltus. Suminkykite tešlą, suformuokite rutuliukus ir dėkite juos į įkaitintą aliejų. Kepkite, kol gražiai pagels.
Iškepusias spurgas pabarstykite cukraus pudra.
Atsiliepimai