„Gaminimas labai paprastas, o skonis – garantuoju – tikrai ne prastas“, – sako maisto tinklaraščio „Vijolės išbandyti receptai“ autorė Vijolė Gerlikienė.

Gaminimo eiga

  • Į šiltą pieną supilti cukrų, mieles, druską, kiaušinį, viską gerai išmaišyti.

  • Palaipsniui pilti miltus, maišyti. Kai negalima maišyti šaukštu, pilti sviestą, išmaišyti.

  • Tada dėti tešlą ant stalviršio ir minkyti rankomis 5–8 min. – jei turite maišyklę, dar geriau.

  • Tešla turi būti minkštutė, šiek tiek lipti prie rankų.

  • Dėti į aliejumi pateptą indą, uždengti ir palikti šiltoje vietoje, kol patrigubės. Vijolei truko apie 1 val.

  • Tada tešlą dalinti į 8 gabaliukus, formuoti rutuliukus ir paspausti.

  • Kildinti pusę valandos.

  • Įkaitinti keptuvėje aliejų ant silpnos ugnies, aliejaus negailėti, įsipilti daugiau nei blynus kepant.

  • Dėti paruoštas spurgas ir uždengus dangtį (ugnis turi būti silpna, nes kitaip degs) kepti iš abiejų pusių po 3 min.

  • Išėmus dėti ant popierinės servetėlės, atvėsinti.

  • Kremui: į šaltą grietinėlę dėti cukraus pudrą, vanilę ir plakti iki standumo. Įdėti maskarponę, trumpai paplakti, kol susimaišo. Dėti į konditerinį maišelį su antgaliu.

  • Braškes nuplauti, nusausinti, supjaustyti nedideliais gabalėliais.

  • Tada atvėsusias spurgas perpjauti per pusę, užspausti kremo ant vienos pusės, dėti braškių gabalėlius, uždengti kita puse, apibarstyti cukraus pudra.

  • Skanaus.