Ingredientai
Kremui:
„Gaminimas labai paprastas, o skonis – garantuoju – tikrai ne prastas“, – sako maisto tinklaraščio „Vijolės išbandyti receptai“ autorė Vijolė Gerlikienė.
Gaminimo eiga
Į šiltą pieną supilti cukrų, mieles, druską, kiaušinį, viską gerai išmaišyti.
Palaipsniui pilti miltus, maišyti. Kai negalima maišyti šaukštu, pilti sviestą, išmaišyti.
Tada dėti tešlą ant stalviršio ir minkyti rankomis 5–8 min. – jei turite maišyklę, dar geriau.
Tešla turi būti minkštutė, šiek tiek lipti prie rankų.
Dėti į aliejumi pateptą indą, uždengti ir palikti šiltoje vietoje, kol patrigubės. Vijolei truko apie 1 val.
Tada tešlą dalinti į 8 gabaliukus, formuoti rutuliukus ir paspausti.
Kildinti pusę valandos.
Įkaitinti keptuvėje aliejų ant silpnos ugnies, aliejaus negailėti, įsipilti daugiau nei blynus kepant.
Dėti paruoštas spurgas ir uždengus dangtį (ugnis turi būti silpna, nes kitaip degs) kepti iš abiejų pusių po 3 min.
Išėmus dėti ant popierinės servetėlės, atvėsinti.
Kremui: į šaltą grietinėlę dėti cukraus pudrą, vanilę ir plakti iki standumo. Įdėti maskarponę, trumpai paplakti, kol susimaišo. Dėti į konditerinį maišelį su antgaliu.
Braškes nuplauti, nusausinti, supjaustyti nedideliais gabalėliais.
Tada atvėsusias spurgas perpjauti per pusę, užspausti kremo ant vienos pusės, dėti braškių gabalėlius, uždengti kita puse, apibarstyti cukraus pudra.
Skanaus.