Ingredientai

Pienas 200 ml
Cukrus 2 v. š.
Druska pagal skonį
Aliejus 3 v. š.
Miltai 400 g
Kiaušinio plakinys 1 vnt.
Aliejus indui ištepti, kuriame laikysite tešlą
Sezamo sėklos ar kitos mėgstamos sėklos
Porcijos: 10
Dauguma receptų yra labai klaidingi. Bandelės pagal juos iškepa gražiai, bet minkštos būna tik tol, kol yra šiltos, o atvėsus nebeįmanoma valgyti, nes pasidaro labai kietos. Tai šios bandelės yra tikras atradimas. Jų receptas labai senas ir kiek koreguotas. Bandelės labai minkštos ir šiltos, ir šaltos, o kitą dieną puikiai tinka vietoje baltos duonos.

Gaminimo eiga

1. Pašildykite pieną. Aš pieną šildau mikrobangų krosnelėje, bet galite šildyti ir puode. Įkišu pirštą ir patikrinu, ar pienas šiltas. Jis turi būti šiltas, ne per karštas.

2. Dubenyje šluotele ar elektriniu plakikliu išplakite kiaušinį, druską, cukrų, pieną ir sutrupinkite mieles. Maišykite viską, kol neliks mielių gumulėlių.

3. Tuomet supilkite aliejų, kepimo miltelius, miltus ir viską šluotele išmaišykite, kol maišosi. Toliau tešlą minkykite rankomis, kol viskas susijungs. (Rekomendacija: pasilikti apie 100 g miltų minkymo pabaigai.)

4. Tuomet likusius miltus suberkite ant stalo ir užbaikite minkyti tešlą, kol nebelips prie rankų.

5. Stiklinį dubenį ištepkite aliejumi ir dėkite tešlą. Uždenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą 2 valandoms. (Indą reikia ištepti aliejumi tam, kad neliptų prie indo sienelių.)

6. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros.

7. Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi.

8. Tešlą išimkite iš šaldytuvo ir imkite norimą kiekį tešlos (rekomenduoju kuo mažiau, nes pakils), formuokite bandeles. Jas sudėkite į skardą.

9. Ištepkite kiaušinio plakiniu ir apibarstykite sėklomis.

10. Kepkite, kol gražiai paruduos, kepimo laikas priklauso nuo bandelių dydžio. Jei naudojate tešlos po 20 g, tai išeina mažos bandelės ir jas kepti reiktų apie 10 min.

Skanaus!

Tinklaraštis „Kitchen Obsession“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai