Ingredientai

Miltai 600 g
Cukrus 1 stiklinė
Pienas 500 ml
Druska žiupsnelis
Cukrus 4 šaukštai
Aguonos 4 šaukštai
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

1. Mieles supilti į pašildytą pieną, suberti dalį cukraus, pamaišyti ir palikti apie 15 minučių.

2. Supilti dalį miltų, išmaišyti, viršų pabarstyti miltais ir palikti, kol padvigubės.

3. Trynius sumaišyti su likusiu cukrumi ir su žiupsneliu druskos, supilti į tešlą.

4. Pilti sviestą, berti dar miltų, gerai išmaišyti šaukštu, kad tešla suliptų į vientisą masę.

5. Paminkyti, jei trūksta, pridėti miltų, kad tešla neliptų prie rankų.

6. Tešlą palikti šiltai 1 val. pakilti.

7. Įdarui pertrinkite varškę, išsukite su ištirpintu sviestu, cukrumi ir aguonomis.

8. Gabalą tešlos iškočioti.

9. Užtepkite įdarą.

10. Susukite kaip vyniotinį ir supjaustykite 4 cm pločio griežinėliais.

11. Patepkite kiaušinio tryniu.

12. Leisti truputį pakilti (apie 15 min) ir kepti 180 C temp. apie 20 minučių.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Augalingos cinamoninės bandelės
Reikia pasistengti
3 val.

Augalingos cinamoninės bandelės

Cinamoninės bandelės
Reikia pasistengti
1 val.

Cinamoninės bandelės

Varškės bandelės
Lengvai paruošiamas
1 val.

Varškės bandelės

Gaivus, raudonasis tiramisu su uogomis
Lengvai paruošiamas
20 min.

Gaivus, raudonasis tiramisu su uogomis

Makaronai su „Romanesco“
Lengvai paruošiamas
30 min.

Makaronai su „Romanesco“

Augalingos cinamoninės bandelės
Reikia pasistengti
3 val.

Augalingos cinamoninės bandelės

Kijevo kotletų receptas
Reikia pasistengti
1 val.

Kijevo kotletų receptas