Ingredientai
Gaminimo eiga
1. Sūrį sutarkuokite.
2. Mieles supilkite į pašildytą pieną, suberkite dalį cukraus, pamaišykite ir palikite apie 15 minučių, kol pradės „gyventi“.
3. Supilkite dalį miltų, išmaišykite, viršų pabarstykite miltais ir palikite, kol padvigubės.
4. Trynius sumaišykite su likusiu cukrumi ir su žiupsneliu druskos, supilkite į tešlą.
5. Pilkite sviestą, berkite dar miltų, gerai išmaišykite šaukštu, kad tešla suliptų į vientisą masę.
6. Paminkykite, jei trūksta, pridėti miltų, kad tešla neliptų prie rankų.
7. Tešlą palikite šiltai 1 val. pakilti.
8. Gabalą tešlos iškočioti. Patepkite tirpintu sviestu, pabarstykite sūriu ir prieskoninėmis žolelėmis.
9. Susukite, kaip vyniotinį, supjaustykite 2 cm. storio griežinėliais.
10. Patepkite plaktu kiaušiniu.
11. Leiskite pakilti (apie 15 min) ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.