Ingredientai

Miltai 600 g
Mielės 30 g
Cukrus 2 šaukštai
Pienas 500 ml
Sviestas 50 g
Kiaušinių tryniai 3 vnt.
Druska žiupsnelis
Fermentinis sūris 50 g
Kietasis sūris 50 g
Provanso žolelės 2 šaukšteliai
Kiaušiniai 1 vnt.
Porcijos: 12

Gaminimo eiga

Sūrį sutarkuokite.

Mieles supilkite į pašildytą pieną, suberkite dalį cukraus, pamaišykite ir palikite apie 15 minučių, kol pradės „gyventi“.

Supilkite dalį miltų, išmaišykite, viršų pabarstykite miltais ir palikite, kol padvigubės.

Trynius sumaišykite su likusiu cukrumi ir su žiupsneliu druskos, supilkite į tešlą.

Pilkite sviestą, berkite dar miltų, gerai išmaišykite šaukštu, kad tešla suliptų į vientisą masę.

Paminkykite, jei trūksta, pridėti miltų, kad tešla neliptų prie rankų.

Tešlą palikite šiltai 1 val. pakilti.

Gabalą tešlos iškočioti. Patepkite tirpintu sviestu, pabarstykite sūriu ir prieskoninėmis žolelėmis.

Susukite, kaip vyniotinį, supjaustykite 2 cm. storio griežinėliais.

Patepkite plaktu kiaušiniu.

Leiskite pakilti (apie 15 min) ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Morkų ir kavos pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Morkų ir kavos pyragas

„Tinginių“ troškinys
Lengvai paruošiamas
45 min.

„Tinginių“ troškinys

Naminis „Napoleonas“
Reikia pasistengti
2 val.

Naminis „Napoleonas“

Sveikesnio trupininio pyrago receptas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Sveikesnio trupininio pyrago receptas

Švelni čili sriuba
Lengvai paruošiamas
1 val.

Švelni čili sriuba