Ingredientai

Miltai 400 g
Pienas 200 ml
Cukrus 2 šaukštai
Druska 0.5 šaukštelio
Aliejus 3 šaukštai
Kepimo milteliai 0.5 šaukštelio
Vanduo 3 šaukštai
Sezamo sėklos 2 šaukštai
Porcijos: 12
Už receptą dėkojame skaitytojai Reginai.

Gaminimo eiga

Šiltame piene ištirpinkite mieles ir palikite kelioms minutėms pastovėti.

Kiaušinius išplakites su cukrumi druska ir aliejumi.

Supilkite kiaušinių plakinį į pieną ir vėl gerai išplakite.

Po truputį suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.

Miltų berkite tiek, kad būtų galima minkyti tešlą.

Milkykite tol, kol tešla ims žvilgėti.

Tešlą sudėkite į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir padėkite valandai į šaldytuvą ar vėsią patalpą.

Šoninę ir svogūną smulkiai supjaustykite ir apkepkite aliejuje, kol svogūnai gražiai pagels (nepersistenkite, svogūnai turėtų būti tik šiek tiek pageltę, o šoninė nesukepusi, tik šiek tiek paskrudusi.) Palaukite kol įdaras atvės.

Kai tešla pakils, ją dar kartą išminkykite. Padalinkite į lygius gabaliukus, juos suplokite, įdėkite įdaro ir apgaubkite jį kraštais (panašiai kaip daromi cepelinai).

Bandelių viršų aptepkite kiaušinio ir vandens plakiniu ir pabarstykite sezamo sėklomis.

Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 minučių.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Užkandis su tunu
Lengvai paruošiamas
15 min.

Užkandis su tunu

Greitas šprotų užkandis
Lengvai paruošiamas
10 min.

Greitas šprotų užkandis

Cukinijų suktinukai
Lengvai paruošiamas
15 min.

Cukinijų suktinukai

Cinamoninės bandelės
Reikia pasistengti
1 val.

Cinamoninės bandelės

Kijevo kotletų receptas
Reikia pasistengti
1 val.

Kijevo kotletų receptas

Marokietiškas jautienos troškinys
Lengvai paruošiamas
1 val.

Marokietiškas jautienos troškinys

Sultingas, naminis kebabas
Lengvai paruošiamas
30 min.

Sultingas, naminis kebabas

Sausainiai „Hamantašen“
Reikia pasistengti
1 val.

Sausainiai „Hamantašen“