Ingredientai
Midijos
900
g
Alyvuogių aliejus
2
šaukštai
Baltas sausas vynas
150
ml
Šalotiniai svogūnai
50
g
Česnakai
35
g
Sviestas
60
g
Alyvuogės
50
g
Pomidorai
200
g
Krapai
žiupsnelis
Bazilikai
žiupsnelis
Porcijos: 3
Gaminimo eiga
Midijas nuplaukite ir apkepkite alyvuogių aliejuje, netrukus supilkite vyną ir kaitinkite, kol midijos visiškai atsidarys. Kriaukles išimkite.
Pomidorus apiplikykite verdančiu vandeniu, nuimkite odeles. Kiekvieną pomidorą supjaustykite į keturias dalis ir, išėmę sėklas, minkštimą supjaustykite smulkiais kubeliais. Juos suberkite prie midijų.
Atskirame inde iš sviesto, alyvuogių, krapų, baziliko ir šaloto svogūno paruoškite padažą. Juo užpilkite į lėkštę kartu su pomidorais sudėtas midijas.
Atsiliepimai