Ingredientai
Midijos išvalytos
2
kg
Askaloniniai svogūnai
2
vnt.
Sviestas
2
šaukštai
„Santa Maria“ žalieji pipirai
1.5
šaukšto
Baltas sausas vynas
250
ml
Grietinėlė riebi
100
ml
Petražolės
sauja
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Išlydykite sviestą 3–5 l puode. Troškinkite jame svogūnus, kol gražiai apkeps. Tada sudėkite pipirus ir pakepkite dar 2–3 min. Vėliau supilkite vyną ir, kai jis įkais, sudėkite midijas. Uždenkite puodą ir troškinkite garuose apie 5–7 min., kol midijos pilnai atsidarys.
Kiaurasamčiu jas išimkite ir sudėkite į atskirą indą, palikdami padažą puode. Neatsidariusias midijas išmeskite.
Tada supilkite grietinėlę į padažą ir užvirkite. Išjungę ugnį, padažą sumaišykite su petražolėmis ir žaliaisiais pipirais. Patiekite iškart.
Atsiliepimai