Ingredientai
Midijos
0.5
kg
Salierų lapai
2
saujos
Svogūnai
1
vnt.
Česnakai
4
skiltelės
Baltas sausas vynas
200
ml
Druska
pagal skonį
Pipirai
pagal skonį
Čiobreliai
1
žiupsnelis
Porcijos: 2
Gaminimo eiga
1. Midijas gerai nupjaukite. Jei yra atsivėrusių ar aptrupėjusių kriauklelių, geriau jas išmeskite.
2. Salierus, svogūną ir česnakus smulkiai supjaustykite ir suberkite į puodą su įkaitusiu aliejumi.
3. Maišant apkepkite daržoves (užteks 2-3 minučių ant mažos ugnies), suberkite midijas, pabarstykite druska, čiobreliais, pipirais, užpilkite vyno.
4. Palaukite kol užvirs ir virkite uždengus dangtį ant vidutinės ugnies apie 4 minutes.
5. Apibarstykite smulkintomis petražolėmis ir patiekite su skrudintu batonu.
Skanaus!
Atsiliepimai