Ingredientai
Midijos
0.5
kg
Salierų lapai
2
saujos
Svogūnai
1
vnt.
Česnakai
4
skiltelės
Baltas sausas vynas
200
ml
Druska
pagal skonį
Pipirai
pagal skonį
Čiobreliai
1
žiupsnelis
Porcijos: 2
Vienos iš gardžiausių jūros gėrybių – midijos. Ir paruošti jas taip paprasta! Paruoštas midijas patiekite su skrudintu batonu.
Gaminimo eiga
1. Midijas gerai nupjaukite. Jei yra atsivėrusių ar aptrupėjusių kriauklelių, geriau jas išmeskite.
2. Salierus, svogūną ir česnakus smulkiai supjaustykite ir suberkite į puodą su įkaitusiu aliejumi.
3. Maišant apkepkite daržoves (užteks 2-3 minučių ant mažos ugnies), suberkite midijas, pabarstykite druska, čiobreliais, pipirais, užpilkite vyno.
4. Palaukite kol užvirs ir virkite uždengus dangtį ant vidutinės ugnies apie 4 minutes.
5. Apibarstykite smulkintomis petražolėmis ir patiekite su skrudintu batonu.
Atsiliepimai