Ingredientai
Midijos
1 kg
Didesnių svogūnų
1 vnt.
Česnako
2 skiltelė
Čili pipirai
1 vnt.
Baltas sausas vynas
250 ml
Vyšniniai pomidoriukai
20 vnt.
Fetos sūris
200 g
Aliejaus
1 šaukštas
Porcijos: 3
Midijos tobulai skanios, jas gaminsiu dar mažiausiai kokį tūkstantį kartų, o feta yra nerealiausias graikiškas sūris pasaulyje ir pietūs su šeima yra jaukiausi pasaulyje.
Gaminimo eiga
Midijas gerai išplaukite, nuvalykite.
Svogūną, česnakus, čili pipirą smulkiai sukapokite ir apkepkite, kol suminkštės. Supilkite vyną ir kaitinkite, kol šio pusė nugaruos (aš kaitinau apie 10 minučių).
Supilkite pomidorus iš skardinės, petražoles, krapus. Troškinkite dar 5-7 minutes. Sudėkite perpjautus pusiau pomidoriukus, sukapotą fetą. Išmaišykite. Sudėkite midijas. Troškinkite, pakratydami troškintuvą 5 minutes, kol midijos atsidarys.
Dieviškas skonis. Pripažinta visų ragavusių.