Ingredientai
Mėsos pyragas tinka bet kokiam šventiniam stalui arba kasdienai. Valgomas ir šaltas, ir šiltas. Ir kaip užkandis, ir kaip pagrindinis patiekalas. Mėsos pyragas, kurio receptu dalijasi maisto tinklaraščio „Zinos virtuvė“ autorė Zina Bružienė. tinka ir prie sultinio, ir prie arbatos puodelio.
Gaminimo eiga
Ant aliejaus pakepti daržoves: svogūną, česnaką, pankolį, papriką. Suversti į sietelį, kad nuvarvėtų riebalai, ir sukratyti jas į faršą. Dėti druskos, pipirų, mėgstamų prieskonių, vieną kiaušinį ir saują avižinių dribsnių. Gerai išminkyti, palikti 15 min. pagyventi.
Tada dėti ant išskleistos nemielinės sluoksniuotos tešlos, suformuoti „dešrą“, tešlos kraštus patepti kiaušinio plakiniu, supjaustyti juostelėmis ir supinti jas virš faršo kaip kasytę. Aptepti plakiniu, pabarstyti sezamo sėklytėmis. Kepti apie 35–40 min. 200 laipsnių orkaitėje.
Jei mėgstate, prieš valgant galite pašlakstyti kreminiu balzamiku.