Ingredientai

Kmynai 2 šaukštai
Druska žiupsnelis
Smulkinti krapai sauja
Spanguolių uogienė 4 šaukštai
Neriebi grietinė 4 šaukštai
Verdantis vanduo šlakelis
Ryžiai 180 g
Vidutinio dydžio saliero šaknis
Verdantis vanduo 100 ml
Čiobreliai žiupsnelis
Jūros druska 0.5 šaukštelio
Malti juodieji pipirai žiupsnelis
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

1. Mėsos kukuliai: į dubenį sudėkite maltą jautieną, kiaulieną, įberkite druskos, krapų ir sudrėkintomis rankomis išmaišykite. Tada suformuokite nedidelius mėsos kukulius. Juos šiek tiek pakepkite su alyvuogių aliejumi ant vidutinio karštumo ugnies, apibarstykite kmynais ir baikite kepti.

2. Padažas: į prikaistuvį supilkite spanguolių uogienę, grietinę ir virkite ant nesmarkios ugnies, iki padažas sutirštės. Tada praskieskite šlakeliu verdančio vandens.

3. Garnyras: saliero šaknį nuskuskite ir supjaustykite 1 cm dydžio kubeliais. Į įkaitintą keptuvę ar nedidelį puodą įpilkite alyvuogių aliejaus, įberkite druskos, pipirų, čiobrelių, sumeskite saliero kubelius ir kepkite, iki šie suminkštės, karamelizuosis.

4. Tada supilkite verdantį vandenį, įmaišykite špinatus. Kai jie sukris, keptuvę ar puodą nukelkite nuo viryklės. Atskirai puode pasūdytame vandenyje išvirkite ryžius. Išvirtus nusunkite ir sumaišykite su pakepintais špinatais bei saliero kubeliais.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai