Umami skonis, taip pat kaip saldumas, rūgštumas, sūrumas ir kartumas, negali būti išgautas maišant kitus skonius tarpusavyje ir yra įvardijamas kaip vienas iš penkių pagrindinių arba bazinių skonių.

Gaminimo eiga

1. Įkaitinkite orkaitę iki 230 °C.

2. Ant sviestiniu popieriumi išklotos kepimo skardos padalykite tarkuotą parmezano sūrį į keturias krūveles.

3. Kepkite sūrį orkaitėje maždaug 5 minutes arba kol sūris išsilydys ir taps gražiai parudavusiais traškučiais.

4. Leiskite parmezano traškučiams atvėsti ant sviestinio popieriaus.

5. Pagardinkite faršą umami prieskonių mišiniu ir juodaisiais pipirais.

6. Sumaišykite maltą mėsą rankomis, kol sudedamosios dalys gerai susimaišys.

7. Suformuokite iš faršo keturis rutulius ir švelniai suplokite, kad jie būtų maždaug 2,5 cm storio ir 10 cm skersmens.

8. Kepkite mėsą svieste vidutinėje temperatūroje iki norimo laipsnio.

9. Grybus supjaustykite griežinėliais ir kepkite svieste, kol gražiai apkeps.

10. Patiekite ant mėsainių bandelių su pomidorų padažu, raudonaisiais svogūnais, majonezu, romaninėmis salotomis, parmezano traškučiais ir keptais grybais.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Lengvai paruošiamas
1 val.

Sveikuoliški mėsainiai

Reikia pasistengti
1 val. 10 min.

Mėsainis su umami

Reikia pasistengti
1 val.

Mėsainis su keptomis bulvėmis