Ingredientai

Bandelės sumuštiniams 2 vnt.
Svogūnai 150 g
Jautienos faršas 800 g
Česnakai 8 skiltelės
Santa Maria čiobreliai 1 šaukštelis
Santa Maria rozmarinai 1 šaukštelis
Aliejus kepimui
Santa maria mėsos arba kotletų prieskoniai 6 šaukšteliai
Santa Maria akmens druska malūnėlyje pagal skonį
Santa Maria aitriųjų paprikų padažas
Santa Maria mirkomasis gvakamolės padažas
Pievagrybiai 400 g
Sviestas kepimui
Samžnta Maria akmens druska malūnėlyje pagal skonį
Bulvės 850 g
Santa Maria akmens druska malūnėlyje 3 šaukšteliai
Vanduo 800 ml
Sviestas 50 g
Santa Maria bulvių prieskoniai su prieskoninėmis žolelėmis 2 šaukšteliai
Santa Maria juodųjų pipirų žirneliai 20 vnt.
Santa Maria lauro lapai 1 vnt.
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Susmulkinkite svogūnus bei česnakus ir sumaišykite su prieskonių mišiniu, čiobreliais, rozmarinais ir malta mėsa. Suformuokite ovalius kotletus ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 10–12 minučių.

Supjaustykite grybus ir pakepkite svieste. Užberkite druskos.

Sudėkite į vandenį laurų lapus, pipirus, druską. Virkite apie 10 minučių. Kol sultinys verda, nupjaukite bulvių galiukus ir iš dalies nuskuskite. Sudėkite į karščiui atsparų indą, užpilkite sultinio, kad bulvės būtų pusiau apsemtos. Kepkite 20 minučių iki 180° įkaitintoje orkaitėje.

Apverskite bulves ir kepkite dar 20 minučių arba kol bulvės suminkštės. Nupilkite nuo bulvių skystį ir apskrudinkite svieste. Jei norite – užberkite druskos. Apskrudinkite bandeles, uždėkite iškeptą mėsos kotletą ir patiekite su bulvėmis, saldžiu aitriųjų paprikų padažu bei gvakamolės mirkomuoju padažu.

Santa Maria

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Sūris keptas orkaitėje su vynuogėmis
Lengvai paruošiamas
20 min.

Sūris keptas orkaitėje su vynuogėmis

Pupelės su daržovėmis
Lengvai paruošiamas
20 min.

Pupelės su daržovėmis

Bulvės su burokėliais, silke ir kmynais
Lengvai paruošiamas
45 min.

Bulvės su burokėliais, silke ir kmynais

Silkė su moliūgu
Lengvai paruošiamas
20 min.

Silkė su moliūgu