Ingredientai

Padažas medaus pagal skonį
Jautienos maltinis:
Druska pagal skonį
Garstyčios pagal skonį
Karamelizuoti svogūnai:
Aliejus kepimui pagal skonį
Balzaminis actas pagal skonį
Cukrus pagal skonį
Druska pagal skonį
Porcijos: 1

Gaminimo eiga

1. Maltą jautieną sumaišykite su garstyčiomis, vandeniu ir aliejumi, paskaninkite prieskoniais. Suformuokite ovalios formos bandelės dydžio maltinį.

2. Karamelizuotų svogūnų gaminimas: į įkaitintą keptuvę su aliejumi dėkite smulkiais kubeliais (5 mm dydžio) pjaustytus raudonus svogūnus ir kepkite apie 10 min., kol jie suminkštės. Tuomet berkite cukrų, druską, pilkite balzamiko actą. Kaitinkite, kol išgaruos skystis.

3. Mėsainio bandelės abi puses (viršutinę ir apatinę) apkepkite ant grilio. Jautienos maltinį taip pat apkepkite ant grilio, kiekvieną pusę kepkite po maždaug 4 min. Kepimo pabaigoje ant mėsainio užtepkite medaus padažo ir uždėkite bri sūrio. Tuomet ant apatinės bandelės dėkite salotų lapus, ant jų – karamelizuotus svogūnus ir užvožkite viršutinę bandelės pusę. Mėsainį patiekite su skrudintų bulvių skiltelėmis.

4. Netradicinis, tačiau įdomus garnyras – keptos duonos traškučiai. Duoną supjaustykite plonais griežinėliais ir apskrudinkite įkaitintoje keptuvėje naudodami šlakelį česnakinio aliejaus. Šalia patiekite indelį raudonojo padažo: 1 šaukštą majonezo sumaišykite su šaukštu pomidorų padažo.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Bavariški raugintų kopūstų kroketai
Lengvai paruošiamas
1 val.

Bavariški raugintų kopūstų kroketai

Halloumi sūrio kamuoliukai su morkomis
Lengvai paruošiamas
10 min.

Halloumi sūrio kamuoliukai su morkomis

Jūros gėrybių užkandis La paranza
Lengvai paruošiamas
30 min.

Jūros gėrybių užkandis La paranza

Augalingos cinamoninės bandelės
Reikia pasistengti
3 val.

Augalingos cinamoninės bandelės

Kijevo kotletų receptas
Reikia pasistengti
1 val.

Kijevo kotletų receptas

Marokietiškas jautienos troškinys
Lengvai paruošiamas
1 val.

Marokietiškas jautienos troškinys

Sultingas, naminis kebabas
Lengvai paruošiamas
30 min.

Sultingas, naminis kebabas

Sausainiai „Hamantašen“
Reikia pasistengti
1 val.

Sausainiai „Hamantašen“