Ingredientai
Pienas
375
ml
Vanilinis pudingas
1
pakelis
Cukrus
140
g
Varškė liesa
250
g
Mėlynės
300
g
Miltai
150
g
Sviestas
100
g
Cukrus
70
g
Porcijos: 16
Vietoje mėlynių galite naudoti kitas savo mėgstamas uogas.
Gaminimo eiga
Sumaišykite pudingo miltelius su 6 šaukštais pieno. Likusį pieną sumaišykite su 6 šaukštais cukraus ir užvirinkite. Sumaišykite su pudingu ir dar kartą užvirkite. Leiskite ataušti. Ataušusią masę sumaišykite su varške.
Iškočiokite tešlą ir išklokite ja riebalais išteptą formą. Ant tešlos sukrėskite varškės ir pudingo masę.
Mėlynes nuplaukite ir nusausinkite. Išberkite ant varškės masės.
Miltus išmaišykite su likusiu cukrumi. Ištirpinkite sviestą ir supilkite ant miltų. Užminkykite tešlą, skirtą trupiniams. Trupinius užbarstykite ant pyrago viršaus ir kepkite maždaug 30 min 200° temperatūroje.
Atsiliepimai