Ingredientai
Sviestas
100 g
Kiaušiniai
1 vnt.
Miltų
1.5 stiklinė
Kepimo milteliai
1.5 šaukštelis
Mėlynės
5 stiklinė
Apelsinų likeris
2 šaukštas
Tarkuotos citrinos žievelės
1 šaukštelis
Grietinės
2 stiklinė
Kiaušiniai
2 vnt.
Porcijos: 8
Gaminimo eiga
Išmaišykite sviestą su cukrumi, po to dėkite kiaušinį ir migdolų esenciją. Atskirame inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Sumaišykite abiejų indų turinį ir suminkykite tešlą. Tešlą iškočiokite ir dėkite į kepimo formą.
Mėlynes apliekite likeriu, užbarstykite citrinos žievele ir suberkite ant tešlos.
Atskirame inde išplakite grietinę su tryniais, cukrumi ir migdolų esencija. Gauta mase apliekite pyragą iš viršaus. Orkaitę įkaitinkite iki 170°C ir kepkite pyragą maždaug valandą. Vėliau atvėsinkite ir padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms.