Ingredientai
Virtų ryžių
2 stiklinė
Didesnių svogūnų
2 vnt.
Česnako
2 skiltelė
Pjaustyti pomidorai
5 vnt.
Natūralios pomidorų pastos
2 šaukštas
Vandens
1 stiklinė
Cukraus
1 šaukštas
Grietinėlės (35 proc. riebumo)
2 šaukštas
Raudonėliai (džiovinti)
3 šakelė
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Ryžius išvirkite.
Mėsą supjaustykite kubeliais, svogūnus – juostelėmis, pomidorus – ketvirčiais.
Susmulkinkite česnakus ir išvalytą aitriosios paprikos ankštį.
Į keptuvę įpilkite aliejaus, įkaitinkite ir 5–6 minutes pakepinkite mėsą.
Sudėkite česnaką, svogūnus, pomidorų pastą ir kepkite dar 3–4 minutes.
Užpilkite vandens.
Kai mėsa išvirs, sudėkite ketvirčiais supjaustytus pomidorus, maltą aitriąją papriką ir pupeles.
Troškinkite ant mažos ugnies 15–20 minučių.
Supilkite ryžius, įberkite cukraus ir troškinkite dar 5–7 minutes.
Įpilkite grietinėlės, jei reikia, įberkite druskos ir pipirų, užbarstykite smulkiai kapotų raudonėlių.