Ingredientai

Vandens nuo pupelių (arba daržovių/vištienos sultinio) 4 stiklinės
Mažas svogūnas 1 vnt.
Česnako 3 skiltelės
Konservuoti čipotlės čili pipirai adobo padaže (galite naudoti ir kitus konservuotus aštrius pipirus) 2 vnt.
Druskos 1 a. š.
Džiovinto raudonėlio 0.5 a. š.
Juodųjų pipirų
Porcijos: 4
Pačios sriubos pavadinimas labai skambus, tačiau sriubai pagaminti naudojami ingredientai yra labai paprasti: pupelės, pomidorai, svogūnas, česnakas. Na, o papildomai aštrumo suteikia konservuoti čipotlės čili pipirai, bet jeigu nemėgstate aštriai, galite šių pipirų ir nenaudoti. Arba jeigu nerandate tokių pipirų pirkti, tuomet drąsiai naudokite kitus mėgstamus aštriuosius pipiriukus.

Gaminimo eiga

1. Orkaitę įkaitiname iki 200 C.

2. Ant kepimo skardos patiesiame kepimo popieriaus. Pomidorus nuplauname, sudedame ant kepimo skardos ir kepame įkaitintoje orkaitėje ~20 min., kol pomidorai suminkštėja ir apskrunda. Po to pomidorus paliekame šiek tiek atvėsti.

3. Pupeles sudedame į maisto trintuvą arba kokteilinę, užpilame vandeniu nuo virtų pupelių arba sultiniu. Sutriname iki vientisos masės ir atidedame į šalį.

4. Atvėsusius pomidorus supjaustome, sudedame į kokteilinę ar maisto trintuvą kartu su nuluptu svogūnu, česnako skiltelėmis, 2 čipotlės pipirais (be sėklyčių) ir sutriname iki vientisos masės. Padažą supilame į didelę keptuvę, kaitiname ant vidutinės ugnies vis pamaišydami, kol užverda. Po to pakaitiname kelias minutes, vis pamaišome.

5. Pupelių piurė supilame į keptuvę su padažu, išmaišome, pagardiname druska, raudonėliu ir pipirais pagal skonį. Kaitiname ~10 min. vis pamaišydami. Sriubą patiekiame su grietinėle arba grietine, pagardiname susmulkinta šviežia kalendra ir laimo sultimis.

Skanaus!
Tinklaraštis „Lithuanian in the USA“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai