Ingredientai
Mėsos sultinys
1
l
Kiaulienos dešrelės
250
g
Ryžiai
0.66
stiklinės
Kiaušiniai
1
vnt.
Pienas
50
ml
Svogūnai (dideli)
2
vnt.
Alyvuogės (be kauliukų)
1
sauja
Konservuoti pomidorai
800
g
Bazilikai (žali)
2
žiupsneliai
Kukurūzų miltai
0.5
stiklinės
Bazilikai (džiovinti)
0.5
šaukštelio
Raudonėliai (džiovinti)
0.5
šaukštelio
Česnakų milteliai
0.25
šaukštelio
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Porcijos: 8
Pietums – meksikietiška sriuba su mėsos kukuliais. Itin sodraus skonio, o jei norisi aštrumo, dėkite daugiau aštraus padažo. Meksikietišką sriubą su mėsos kukuliais valgykite karštą.
Gaminimo eiga
* Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūnus. Pusę sumaišykite puode su smulkintomis alyvuogėmis, pomidorų padažu, pomidorais su savo sultimis, sultiniu ir džiovintomis žolelėmis bei pipirais. Kai užvirs, virkite ant silpnos ugnies 20 min.
* Sumaišykite jautienos faršą su iš apvalkalo išimtomis dešrelėmis, pienu, išplaktu kiaušiniu, kukurūzų miltais, smulkintomis baziliko šakelėmis, įberkite druskos, pipirų, česnako miltelių.
* Šlapiomis rankomis suformuokite mažus kukulius, sudėkite juos ir ryžius į verdančią sriubą, sumažinkite liepsną iki minimalios ir virkite apie 1 val. Valgykite karštą.
Atsiliepimai