Ingredientai
Gaminimo eiga
Pirmiausiai paruošiamas pagrindas. Sviestas išlydomas kartu su cukrumi, medumi ir maltais gvazdikėliais. Į kiek atvėsusį mišinį įmušamas kiaušinis ir masė labai gerai išmaišoma. Po truputį beriami miltai ir nuolat maišoma. Miltų reikia tiek, kad iš tešlos galima būtų suformuoti pagranduką, bet ne per daug, nes bus per kieta tešla.
Tešla šiek tiek iškočiojama ir paliekama šaldytuve (bent 2 valandas, o šiaip galima ir per naktį).
2/3 tešlos iškočiojama suformuojant 23-25 cm skersmens apskritimą. Tešla sudedama į kepimo formą. Šakute kelis kartus įbedant į suformuotą pagrindą.
Ant suformuoto pagrindo gražiai išdėliojami cukrumi ir cinamonu pabarstyti obuoliai (obuoliai turi būti nuplauti, nulupti, išimtos sėklytės ir supjaustyti į 4 arba 6 dalis, priklauso nuo jų dydžio. Kad obuoliai neruduotų, juos reikėtų apiberti druska) bei maži gabalėliai sviesto.
Pyragas pašaunamas į įkaitintą orkaitę (180 C) ir kepamas apie 20-30 minučių.
Kol pyragas kepa, iškočiojama likusi tešlos dalis ir iš jos suformuojamas pyrago viršus, t.y. sudėliojama mozaika iš tešlos juostelių.
Ištraukus pyragą iš orkaitės, juostelių mozaika uždedama ant jo paviršiaus ir pyragas vėl grąžinamas į orkaitę, kur kepa dar 10-15 min., kol iškepa viršus.
Atsiliepimai