Ingredientai

Cukrus 0.5 stiklinės
Medus 200 g
Miltai 600 g
Kepimo milteliai 2 šaukšteliai
Cinamonas 1 šaukštas
Prieskoniai meduoliams 2 šaukšteliai
Pienas 2 šaukštai
Cukraus pudra 3 stiklinės
Porcijos: 5
Meduolinius sausainius kepa ir dekoruoja visi – čia tokia veikla, kuri įtraukia tiek mažą, tiek didelį. O ir gaminti itin paprasta. Iškepusius meduolinius sausainius prieš šventes papuoškite glajumi.

Gaminimo eiga

* Medų, cukrų ir sviestą šildykite puodelyje, kol susidarys vientisa masė.

* Ją atvėsinę įmaišykite kiaušinius ir su kepimo milteliais bei prieskoniais sumaišytus miltus.

* Išminkykite tešlą ir iškočiokite 7 mm storio lakštą.

* Pagal iš anksto paruoštus įvairių formų (avinėliai, angeliukai, eglutės, žvaigždutės ir t.t.) trafaretus išspauskite ar išpjaukite sausainius.

* Sausainius kepkite kepimo popieriumi išklotoje skardoje 170ºC temperatūros orkaitėje apie 8-10 minučių.

* Prieš pat šventes meduoliukus galima papuošti piene tirpintu šokoladu ir/ arba baltymų glajumi.

* Glajui kiaušinio baltymus išplakti su cukraus pudra. Glajus turi būti baltas, tirštas. Jei masė per skysta, berkite daugiau cukraus pudros ir plakite. Įberkite citrinos rūgštelės ir gerai išmaišykite. Jei norite pasigaminti spalvotą glajų, įlašinkite maistinių dažų.

Skanaus!

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai