Ingredientai

Cukrus 150 g
Medus 100 g
Miltai 500 g
Kepimo milteliai 0.5 šaukštelio
Siūlome meduolių receptą, kurie ne tik papuoš jūsų švenčių stalą, bet tiks ir eglutei papuošti. Dekoruoti meduolius galima maistiniais dažais arba namie pasigamintu glajumi.

Gaminimo eiga

1. Kiaušinį ir trynius išsukti su cukrumi.

2. Į juos sudėti pakaitintą medų su sviestu ir prieskoniais.

3. Įdėti grietinę, berti miltus sumaišytus su kepimo milteliais.

4. Užminkytą tešlą valandą laikyti šaldytuve.

5. Iškočioti 5-7 mm storio tešlos lakštą.

6. Daryti norimos formos meduolius.

7. Kepti iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol paruduos (apie 15 min).

8. Jeigu prieš kepant meduolio viršuje padarysite skylutę, jie tiks pakabinti ant eglės.

9. Puošti meduolius galima su parduotuvėje pirktais pabarstukais, maisto dažais arba namie pasigamintu glajumi.

10. Taip pat gražiai atrodo aplieti ištirpintu šokoladu.

Skanaus!

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai