Jei ieškote nuostabaus deserto recepto, gaminkite šį medaus tortą su apelsinų džemu, kuripo receptu dalijasi tinklaraščio „Valgė spalvė“ autorė Živilė Stumbrienė. Kvapnus, itin turtingo skonio desertas sužavės visus. Pagamintą medaus tortą palikite šaldytuve per naktį.

Gaminimo eiga

Torto lakštų kepimas

  • Pasiruošikite garų vonelę (ant puodo su vandeniu statykite dubenį taip kad neliestų vandens) Į dubenį sudėkite sviestą, medų ir cukrų ir kaitinkite kol viskas ištirps. Leiskite kiek pravėsti.

  • Kiaušinius išmaišykite su grietine.

  • Miltus sumaišyte su kepimo milteliais ir cinamonu.

  • Į truputį atvėsusį medaus mišinį supilkite kiaušinių masę ir išmaišykite.

  • Įsijojokite miltus. Masė gausis gan skysta. Padalinkite ją į 2 dalis. Situacija pasikeis kai ji pabus šaldytuve 4-6h (geriausiai per naktį) ir taps tinkama kočiojimui.

  • Kočiojimo paviršių pasibarstykite miltais. Ir iškočiokite pasiruoštos formos dydžio kuo plonesnius blynus. Man 26 cm formai gaunasi 10 blynų. Apipjautus kraštus taip pat iškepkite, juos panaudosime trupiniams torto papuošimui.

  • Gautus blynus po vieną kepame kepimo skardoje išklotoje kepimo popieriumi. 180 °C įkaitintoje orkaitėje 8–10 minučių.

  • Užplikome arbatą.

Paruoškite kremą

  • Į didelį dubenį sudėkite visus kremui skirtus ingredientus. Plakite elektriniu plaktuvu, kol gausite tirštą, standžios tekstūros kremą.

Torto surinkimas

  • Pasiruoškite atsegamą torto formą.

  • Kiekevieną lakštą aptepkite arbata, apelsinų džemu, ant viršaus tolygiai paskleiskite dalį kremo. Dėkite antrąjį biskvito lakštą, lengvai paspauskite delnais. Vėl aptepkite arbata,apelsinų džemu ir užpilkite kremu. Taip susluoksniuokite visus lakštus.

  • Tortą dėkite į šaldytuvą ir palikite bent per naktį. Kuo ilgiau stovės šaldytuve tuo bus skanesnis.

Papuošimas

  • Nuimkite formos žiedą. Tortą apdėkite trupiniais, papuoškite sausainiais.