Ingredientai
Vanduo
200
ml
Mielės
25
g
Druska
0.5
šaukštelio
Miltai
500
g
Aliejus
2
šaukštai
Pomidorų padažas
200
g
Česnakai
1
skiltelė
Cukrus
0.5
šaukštelio
Pipirai
pagal skonį
Mocarelos sūris
150
g
Vyšniniai pomidoriukai
100
g
Juodosios alyvuogės
100
g
Parmezano sūris
2
šaukštai
Bazilikai
žiupsnelis
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
1. Mieles sumaišykite su šiltu vandeniu. Pridėkite druskos, miltų ir sumaišykite.
2. Supilkite aliejų, suminkykite vientisą tešlą ir palikite šiltoje vietoje, kad iškiltų.
3. Tešlą dėkite ant miltais apibarstyto stalo, šiek tiek paminkykite ir padalykite į 16 mažų rutuliukų.
4. Iškočiokite 10 cm skersmens paplotėlius, juos sudėkite ant kepimo skardos.
5. Sumaišykite kečupą, susmulkintą česnako skiltelę, cukrų ir pipirus.
6. Šiuo mišiniu aptepkite paplotėlius.
7. Apibarstykite tarkuotu mocarelos sūriu.
8. Uždėkite pusiau perpjautus vyšninius pomidorus, paprikos griežinėlius ir alyvuoges.
9. Apibarstykite likusia mocarela ir parmezanu.
10. Kepkite maždaug 225 ºC temperatūros orkaitėje 10 minučių.
11. Papuoškite šviežiais bazilikais.
Skanaus.
Atsiliepimai