Ingredientai

Sausa brandinta jautiena 440 g
Morkos 2 vnt.
Raudonasis vynas 0.5 stiklinės
Česnakas 2 skiltelės
Pomidorų pasta 1 šaukštas
Kuminai 0.5 šaukštelio
Paprikos milteliai 0.5 šaukštelio
Cinamonas 0.25 šaukštelio
Imbieras 0.25 šaukštelio
Aliejus kepti
Druska
Porcijos: 4
Receptu dalijasi tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.

Gaminimo eiga

1. Visus prieskonius sumaišome su druska bei pipirais.

2. Jautieną supjaustome vieno kąsnio gabaliukais.

3. Troškinimo inde įkaitiname aliejų ir apkepiname jautieną.

4. Mėsai apkepus, išimame iš puodo.

5. Suberiame prieskonių mišinį ir pakepiname minutę.

6. Sudedame smulkintus česnakus, pomidorų pastą ir dar minutę pakepiname.

7. Sudedame smulkintas morkas, svogūną, grybus ir maišydami kepame 5 min.

8. Supilame raudoną vyną ir kelias minutes patroškiname.

9. Dedame mėsą, slyvas, užpilame sultiniu ir troškiname 30 minučių ant nestiprios kaitros.

10. Jei skystis beveik išgaravo, įpilame pusę stiklinės vandens, sumaišyto su 1 šaukšteliu miltų.

11. Tiekdami beriame smulkintas kalendras ir valgome su bulvių koše.

Skanaus!
„Samčio užrašai“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai