Ingredientai

Balzaminis actas 3 šaukštai
Sojos padažas 1 šaukštas
Citrinų sultys 0.5 šaukštelio
Česnakai 2 skiltelės
Petražolės žiupsnelis
Čiobreliai žiupsnelis
Druska pagal skonį
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

1. Pievagrybius perpjaukite į 2 – 4 dalis, sudėkite į dubenį, apšlakstykite balzaminiu actu, sojos padažu ir citrinos sultimis, apibarstykite pipirais, uždenkite dubenį plėvele ir 2 val. pastatykite į šaldytuvą.

2. Šviežius grybus nuplaukite, nusausinkite (šaldytus atšildykite). Keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą alyvuogių aliejaus ir kepkite grybus kol neliks skysčio (8 – 10 min.).

3. Sumažinkite liepsną, supilkite į keptuvę likusį alyvuogių aliejų, sudėkite česnako skilteles ir čiobrelių šakeles. Įberkite druskos, pipirų, pamaišydami kepkite 5 min.

4. Petražoles smulkiai supjaustykite. Keptus grybus sudėkite į dubenį, apibarstykite petražolėmis.

5. Patiekite grybų asorti skirtinguose induose su skrebučiais.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Mocarelos užkandis su baziliko lapeliais
Lengvai paruošiamas
10 min.

Mocarelos užkandis su baziliko lapeliais

Užkandis su tunu
Lengvai paruošiamas
15 min.

Užkandis su tunu

Greitas šprotų užkandis
Lengvai paruošiamas
10 min.

Greitas šprotų užkandis

Cukinijų suktinukai
Lengvai paruošiamas
15 min.

Cukinijų suktinukai