Ingredientai
vandens
2
l
obuolių acto
200
ml
druskos
50
g
cukraus
100
g
agurkų
5
vnt.
nedidelių pomidorų
10
vnt.
morkos
1
vnt.
Prieskoniai (1 stiklainiui reikės):
Prieskoniai (1 stiklainiui reikės):
aitriosios paprikos (supjaustytos juostelėmis)
1
vnt.
didelių česnako skiltelių
4
vnt.
juodųjų pipirų žirnelių
12
vnt.
gvazdikėlių
4
vnt.
kalendrų grūdelių
10
vnt.
garstyčių grūdelių
1
šaukštas
Užderėjo agurkų ir pomidorų tiek, kad nežinte, kur dėti? Ne bėda – gaminkite marinuotas daržoves žiemai. Užtruksite vos 20 minučių, o marinuotos daržovės žiemą bus puikus garnyras prie mėsos, žuvies pateikalų, tiks dėti į sriubą.
Gaminimo eiga
1. Marinatui paruošti: į prikaistuvį supilkite vandenį, obuolių actą, druską, cukrų ir užvirkite.
2. Agurkus, pomidorus, supjaustytą griežinėliais morką sudėkite į stiklainį. Suberkite prieskonius, užpilkite verdančiu marinatu ir dėkite į 80 °C temp. orkaitę 20 min. Ištraukus daržoves, užsukite jas virintu dangteliu.
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG
Atsiliepimai