Ingredientai
Ievagrybių
800 g
Baltas sausas vynas
150 ml
Vandens
300 ml
Aliejaus
50 ml
Druskos ir pipirų pagal skonį
2 šaukštelis
Cukraus
1 šaukštas
Lauro lapai
3 vnt.
Juodųjų pipirų
5 vnt.
Šviežių čiobrelių
1 šakelė
Česnako
5 skiltelė
Kadagių uogos
2 vnt.
Gvazdikėliai
3 vnt.
Gaminimo eiga
Pievagrybius nuvalykite ir gerai nuplaukite. Didelius perpjaukite pusiau.
Pievagrybius suberkite į keptuvėje įkaitintą aliejų.
Kepkite kelias minutes. Suberkite griežinėliais pjaustytus česnakus ir kepkite dar kelias minutes.
Supilkite vyną, vandenį, įberkite druskos, cukraus, pipirų, įdėkite lauro lapų, gvazdikėlių, čiobrelio šakelę ir kadagio uogų.
Virkite kelias minutes.
Skystį nupilkite į dubenį, pievagrybius sudėkite į paruoštus sterilius stiklainius. Užpilkite perkoštą marinatą (pilkite iki pat viršaus) ir užsukite.