Ingredientai

Pievagrybiai 800 g
Baltas sausas vynas 150 ml
Vanduo 300 ml
Aliejus 50 ml
Druska 2 šaukšteliai
Cukrus 1 šaukštas
Lauro lapai 3 vnt.
Juodieji pipirai 5 vnt.
Čiobreliai 1 šakelė
Česnakai 5 skiltelės
Kadagių uogos 2 vnt.
Gvazdikėliai 3 vnt.

Gaminimo eiga

Pievagrybius nuvalykite ir gerai nuplaukite. Didelius perpjaukite pusiau.

Pievagrybius suberkite į keptuvėje įkaitintą aliejų.

Kepkite kelias minutes. Suberkite griežinėliais pjaustytus česnakus ir kepkite dar kelias minutes.

Supilkite vyną, vandenį, įberkite druskos, cukraus, pipirų, įdėkite lauro lapų, gvazdikėlių, čiobrelio šakelę ir kadagio uogų.

Virkite kelias minutes.

Skystį nupilkite į dubenį, pievagrybius sudėkite į paruoštus sterilius stiklainius. Užpilkite perkoštą marinatą (pilkite iki pat viršaus) ir užsukite.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai