Porcijos: 6

Gaminimo eiga

Mieles ištrinkite su cukraus pudra ir keliais šaukštais šilto pieno. Dubenyje sumaišykite miltus, druską, likusią cukraus pudrą. Supilkite išsileidusias mieles, likusį pieną, ištirpintą sviestą, įmuškite kiaušinį ir užminkykite tešlą. Uždenkite švariu rankšluosčiu ir pastatykite dubenį šiltai valandai.

Pasiruoškite įdarą. Sūrį sutarkuokite ir sumaišykite su cukraus pudra, grietine, kiaušinio tryniu, vaniliniu cukrumi ir krakmolu. Suberkite nuplautas razinas. Išmaišykite.

Kai tešla pakils, ją dar kartą išminkykite ir iškočiokite į lakštą. Iš jo puodeliu išspauskite apskritimus. Į vidurį dėkite po šaukštą įdaro, apspausdykite kraštelius, kad įdaras neišbėgtų, bet viduryje matytųsi, ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Bandeles ištepkite plaktu kiaušinio tryniu su pienu ir dėkite į įkaitintą iki 180 C laipsnių orkaitę. Kepkite maždaug 20-30 minučių, priklausomai nuo bandelių dydžio.

Labai skanu dar šiltos su pienu ar arbata.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai