Ingredientai
„Jei mėgstate įvairius daržovių ir mėsos apkepus, šį turite išsikepti būtinai! Labai gardus, sotus ir greitai pagaminamas mėsos ir kopūstų apkepas. Minkštutėlis ir sultingas kopūstas iškepęs su malta mėsa, kepintomis daržovėmis ir sūrio plutele – yra tai, ko reikia skaniems pietums ar vakarienei.
Prie apkepo garnyrui tinka ryžiai, bulvės, troškintos ar šviežios daržovės. Mes valgėme apkepą vakarienei, todėl garnyrui patiekiau šviežių daržovių salotų“, – dalijasi tinklaraščio „Maisto mėgėja“ autorė Kristina Naturjevienė.
Gaminimo eiga
Kubeliais supjaustau svogūną (naudojau raudonąjį svogūną, bet tinka ir paprastas), burokine tarka sutarkuoju morkas.
Į įkaitintą keptuvę pilu 2 šaukštus alyvuogių aliejaus ir verčiu smulkintas daržoves, dedu 2 šaukštus sviesto, kepinu ant vidutinės ugnies apie 5 min.
Smulkiai (plonomis riekelėmis) supjaustau kopūstą. Jį verčiu į keptuvę prie apkeptų svogūno ir morkų, beriu druskos, pipirų, dedu saujelę smulkintų šviežių petražolių. Vis pamaišydama kepinu apie15 min. ant vidutinės ugnies. Kopūstai paruošti.
Į dubenį verčiu maltą mėsą, beriu paprikos miltelių, džiovintų žalumynų, druskos, pipirų – viską sumaišau šaukštu.
Prie mėsos sudedu kepintą kopūstą – vėl viską gerai sumaišau.
Mėsos-kopūstų masę verčiu į kepimo indą, spausdama šaukštu sulyginu apkepo paviršių. Kepsiu įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje apie 45 min. „viršus apačia“, be vėjelio.
Burokine tarka sutarkuoju fermentinį sūrį. Praėjus 45 min. išimu apkepą iš orkaitės, ant viršaus beriu sutarkuotą sūrį. Grąžinu apkepą atgal į įkaitintą orkaitę maždaug 10 min., kol išsilydys sūris.
Iškeptą apkepą pabarstau smulkintais šviežiais krapais (nebūtinai) – pjaustau ir ragauju dar karštutėlį.
Prie apkepo šeimai pasiūliau šviežių daržovių salotų, nes apkepą valgėme vakarienei – buvo labai gardu.
Skanaus.