Ingredientai
Malta jautiena
500
g
Malta kiauliena
500
g
Kiaušiniai
2
vnt.
Svogūnai
3
vnt.
Krakmolas
2
šaukštai
Sviestas
2
šaukštai
Batonas
100
g
Juoda duona
100
g
Aliejus
2
šaukštai
Druska
pagal skonį
Mėsos prieskoniai
pagal skonį
Malti džiūvėsėliai
100
g
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
Į mėsą įmuškite 1 kiaušinį, sudėkite 2 susmulkintus ir svieste pakeptus svogūnus, batono riekeles, krakmolą, įberkite prieskonių ir druskos. Gerai išminkykite. Juodą duoną supjaustykite kubeliais ir pakepę aliejuje sumaišykite su pakeptu svogūnu. Formuokite maltinius į kiekvieno vidų įdėdami duonos kubelių įdaro.
Maltinius apvoliokite kiaušinio plakinyje, džiūvėsėliuose ir sudėkite į aliejumi pateptą skardą. Įpilkite stiklinę vandens ir kepkite 200°C temperatūros orkaitėje apie 45 min. Patiekite su bulvių koše.
Atsiliepimai