Ingredientai

Makaronai 500 g
Pievagrybiai 200 g
Citrinos žievelė 1 šaukštelis
Sviestas 50 g
Česnakai 1 skiltelė
Grietinėlė 300 ml
Muskato riešutai žiupsnelis
Pipirai žiupsnelis
Parmezano sūris 50 g
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Dideliame puode išvirkite makaronus (vandenį būtinai pasūdykite).

Nusunkite ir, kol paruošite padažą, laikykite šiltai.

Puode ištirpinkite sviestą ir 2 minutes ant vidutinės ugnies pakepinkite nuluptus grybus.

Tada įdėkite sutrintą česnako skiltelę, sutarkuotą ar sumaltą citrinos žievelę, supilkite grietinėlę, pagardinkite muskatais ir juodaisiais pipirais.

Nuolat maišydami pavirkite 1–2 minutes ant mažos ugnies.

Suberkite tarkuotą parmezano sūrį ir pavirkite dar 3 minutes.

Padažą užpilkite ant makaronų, užbarstykite juodųjų pipirų ir gerai išmaišykite.

Užtarkuokite parmezano sūrio ir patiekite.

Mano namai

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Morkų ir kavos pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Morkų ir kavos pyragas

„Tinginių“ troškinys
Lengvai paruošiamas
45 min.

„Tinginių“ troškinys

Naminis „Napoleonas“
Reikia pasistengti
2 val.

Naminis „Napoleonas“

Sveikesnio trupininio pyrago receptas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Sveikesnio trupininio pyrago receptas

Švelni čili sriuba
Lengvai paruošiamas
1 val.

Švelni čili sriuba