Ingredientai

Žalieji žirneliai 1 sauja
Česnakai 3 skiltelės
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Sviestas 4 šaukštai
Miltai 3 šaukštai
Citrinų sultys 1 šaukštas
Grietinėlė 1 puodelis
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, nukoškite, perliekite šaltu vandeniu ir atidėkite į šoną.

Vištieną apibarstykite druska ir pipirais ir apkepkite svieste iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus ir iškeps. Kiek atvėsusią vištieną, supjaustykite gana mažais gabaliukais.

Į tą pačią keptuvę įdėkite dar sviesto ir suberkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir pievagrybius. Kepkite kol svogūnai taps gražiai gelsvi. Išspauskite česnaką ir dar pakepkite dvi minutes. Keptus grybus atidėkite į šoną.

Keptuvėje išlydykite 4 šaukštelius sviesto ir maišant suberkite miltus. Šiek tiek juos pakepinkite. Maišant supilkite sultinį ir citrinų sultis. kai užvirs supilkite grietinėlę. Virkite, kol šiek tiek sutirštės.

Į kepimo indą suberkite vištieną, makaronus, grybus, žirnelius ir gerai išmaišykite. Užpilkite padažu ir viršų apiberkite tarkuotu mocarelos sūriu. Uždenkite kepimo folija.

Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Nudenkite foliją ir dar kepkite 15 minučių.

Mano namai

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Orkaitėje kepti artišokai
Lengvai paruošiamas
45 min.

Orkaitėje kepti artišokai

Bananų duonos pusryčių dubenėlis
Lengvai paruošiamas
20 min.

Bananų duonos pusryčių dubenėlis

Grikių apkepas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Grikių apkepas