Ingredientai
Gaminkite makaronus su vaivoryk6tiniu up4takiu grietinėlės padaže. Vaivorykštinių upėtakių mėsa yra švelni ir minkšta, jos tekstūra subtili, o skonis bei kvapas nėra labai ryškūs. Dėl to ši žuvis dera su įvairiais priedais. Vaivorykštinis upėtakis patinka ir tiems, kuriems lašiša kartais atrodo pernelyg riebi – jis turi mažiau riebalų. Tinkamai apdorotas jis išlieka sultingas ir švelnus. Makaronai su vaivorykštiniu upėtakiu grietinėlės padaže – be galo skanu!
Gaminimo eiga
Makaronus virkite pasūdytame verdančiame vandenyje 1 minute trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės. Nukoškite ir atidėkite į šalį.
Keptuvėje įkaitinkite sviestą, sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną ir kepkite, kol jis taps permatomas, apie 5 min. Tuomet sudėkite gabalėliais supjaustytą vaivorykštinį upėtakį. Kepkite apie 7-8 minutes.
Viską pagardinkite druska ir pipirais, supilkite grietinėlę ir užvirinkite. Sudėkite virtus makaronus, parmezaną ir smulkintus žalumynus. Švelniai išmaišykite ir palaikykite ant ugnies dar 1-2 minutes, kad makaronai sugertų dalį padažo.
Skanaus.
Receptu dalijasi „Iki“