Ingredientai
„Oi kokie skanūs man šie makaronai. Galima pavadinti juos ir vienos keptuvės makaronais, nes visas veiksmas vyksta vienoje keptuvėje. Ir užtrukau vos 15 min. ir gardūs makaronai, sugėrę visą sultinio ir sūrio padažo skonį, puikavosi ant mūsų stalo“, – sako tinklaraščio „Maisto mėgėja“ autorė Kristina Naturjevienė.
Gaminimo eiga
„Makaronus rinkausi „ragelių“ formos, man jie čia labiausiai tinka, bet galima dėti tokius, kokius turite. Vietoj vandens ir sultinio kubelio tinka pienas – tik tuomet reikėtų nepamiršti įberti žiupsnelį druskos. O jei nemėgstate petražolių – tai ir nedėkite, bet jei nieko prieš petražoles neturite, tai nepagailėkite – jos čia ne tik dėl grožio, bet ir dėl skonio“, – pastebėjimais dalijasi Kristina.
Į įkaitintą keptuvę metu 25 g gabalėlį sviesto, kai jis išsilydo, dedu 2 skilteles smulkinto česnako ir kepinu apie 1 minutę (ant vidutinės ugnies). Tuomet į keptuvę verčiu 300 g nevirtų makaronų.
Pilu 500 ml vandens, dedu kubelį sultinio (naudojau ekologišką) ir 100 g lydyto sūrelio. Viską sumaišau ir laukiu, kol pradės virti. Kai keptuvės turinys užverda, ugnį sumažinu ir uždengus dangtį verdu apie 10–12 min.
Tada į keptuvę dedu 50 g tarkuoto fermentinio sūrio ir saują šviežių petražolių. Viską gerai sumaišau.
Skanaus.