Ingredientai

juodojo šokolado 120 g
sviesto 110 g
kambario temperatūros kiaušinių 4 vnt.
cukraus 80 g
miltų 50 g
saujos šaldytų aviečių
šaldytų aviečių 500 g
grietinėlės 500 g
cukraus pudros 3 v. š.
pasiflorų tyrės 50 g
Konditeris Ali Gadžijevas pademonstravo, kaip paprastai iškepti iš kojų verčiantį ir šiuo metu restoranus užkariavusį desertą – šokoladinį „Lava cake“. Šalia besiliejančio karšto pyragėlio jis patiekė aromatingus ir per 5 minutes padaromus aviečių ledus. Laidos „Gardu Gardu“ vedėjas taip pat patarė, kad paruoštą pyragėlių tešlą galima užšaldyti formelėse, ir, užklupus netikėtiems svečiams, juos pamaloninti įspūdingu ir viliojančiu desertu per 15 minučių.

Gaminimo eiga

Ali pasidalijo naudingais ir paprastais patarimais, kaip greitai ir teisingai išlydyti šokoladą, kad jis nesudegtų.

Prikaistuvyje išlydyti sviestą, nukelti nuo kaitros ir suberti į jį šokoladą. Maišyti, kol šokoladas ištirps.

Elektrinio plakiklio pagalba išplakti kiaušinius kartu su cukrumi iki purios masės. Nenutraukti plakimo ir po truputį supilti šokolado masę. Tada suberti miltus ir išplakti iki vientisos blizgios masės. Leisti gautai masei bent valandą pailsėti šaldytuve. Po to masę sudėti į konditerinį maišelį ir ja užpildyti keksiukų formelės iki vidurio. Tada įdėti po dvi šaldytas avietes ir jas vėl uždengti šokoladine mase. Kepti iki 190°C įkaitintoje orkaitėje 9-10 minučių.

Šaldytas avietes sudėti į elektrinį smulkintuvą ir sumalti. Įberti cukraus pudros ir viską permalti. Malimo metu po truputį supilti grietinėlę ir pasiflorų tyrę. Viską sumalti iki vientisos masės.

Iškepusius pyragėlius patiekti karštus su ledais.

Skanaus!

Juodojo šokolado pyragėlis „Lava Cake“ su avietiniais ledais
www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai